Ρόδος Δραστηριότητες

Δράση, Άθληση, Περιήγησεις στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι ένα τεράστιο νησί και με ένα εξαιρετικά ποικίλο φυσικό περιβάλλον. Από την φύση της η Ρόδος προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Αν μιλήσουμε για δραστηριότητες στη φύση η Ρόδος διαθέτει καταπράσινα βουνά και βαθύσκιωτες κοιλάδες που προσφέρονται για πεζοπορία και εξερεύνηση της φύσης. Οι 7 Πηγές, η Κοιλάδα με τις πεταλούδες και ο προφήτης Ηλίας είναι οι απαραίτητοι σταθμοί σας, παρόλο που θα βρείτε πανέμορφες περιοχές σε όλη την ορεινή Ρόδο.

Ρόδος Δραστηριότητες

Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα που είναι αναγκαία στη Ρόδο είναι η βουτιά στην ιστορία της και η εξερεύνηση του παρελθόντος της. Η παλιά μεσαιωνική πόλη της Ρόδου πρέπει να είναι η αφετηρία σας. Η αρχαία Ακρόπολη της Ρόδου, η Καστροπολιτεία της Λίνδου, η Ιαλυσός , η Κάμιρος είναι οι απαραίτητοι σταθμοί της εξερεύνησης. Μαζί φυσικά με τα ιπποτικά κάστρα της Ρόδου που θα βρείτε γύρω-γύρω στο νησί. Ανάμεσα στα άλλα ιστορικά μνημεία που μπορείτε να εξερευνήσετε στη Ρόδο είναι οι δύο παραδοσιακοί πέτρινοι φάροι της χτισμένοι από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θέλετε να πάμε σε μοντέρνες δραστηριότητες; Προτείνω κάτι διαφορετικό. Την οδήγηση! Με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα το μέγεθος της Ρόδου είναι σίγουρο ότι προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και πολλά χιλιόμετρα στους παθιασμένους οδηγούς. Προτείνω δύο διαδρομές που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστες. Η μια είναι η άνοδος και η κάθοδος στο βουνό του προφήτη Ηλία. Πεύκα σε όλη τη διαδρομή ενδιαφέρουσες στάσεις και μια ξεχωριστή αίσθηση ειδικά όταν από το καλοκαιρινό περιβάλλον κάποιας παραλίας βρεθείς σε ένα τοπίο καθαρά ορεινό. Από όποια μεριά και αν ξεκινήσετε η διαδρομή είναι ωραία. Προτείνω να ξεκινήσετε από τις 7 πηγές.

Η άλλη διαδρομή που σίγουρα σας προτείνω για οδήγηση με οποιοδήποτε μέσο είναι η διαδρομή στη νοτιοδυτική Ρόδο από την Καταβιά στην Καλαβάρδα. Η περιοχή είναι σχετικά ερημική. Δεν έχει καμία σχέση με την νοτιοανατολικό τμήμα της Ρόδου. Σε όλη τη διαδρομή θα έχετε την θάλασσα αριστερά σας και τα βουνά δεξιά σας. Μια πανέμορφη διαδρομή που πιστεύω ότι θα σας εντυπωσιάσει.

Η Ρόδος είναι γνωστή εδώ και χρόνια ως ιδανικός προορισμός για θαλάσσια σπορ. Τα θαλάσσια σπορ τα ευνοεί ο καιρός και οι υπέροχες παραλίες της Ρόδου. Ειδικά τα για θαλάσσια σπορ που χρειάζονται τον αέρα και τα κύματα, ιδανική είναι όλη η βορειοδυτική ακτή της Ρόδου, αλλά και το νοτιότερο άκρο της Ρόδου, το Πρασονήσι. Παντού θα βρείτε σχολές εκμάθησης , που νοικιάζουν και εξοπλισμό. Στη Ρόδο εκτός από θαλάσσια σπορ μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες για μηχανοκίνητα αθλήματα, ιππασία αλλά και μια σειρά άλλες δραστηριότητες που θα σας τις παρουσιάσουμε αναλυτικά σε αυτό εδώ το τμήμα του rodosislandinfo.gr.

ΡΟΔΟΣ ΜΟΥΣΕΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ