Ρόδος Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας Σταματιάδη

Αφιέρωμα στα Μουσεία της Ρόδου

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας της Ρόδου είναι κι αυτό ένα μουσείο που σπάνια συναντάς. Το μουσείο Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας της Ρόδου είναι προϊόν ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το ίδρυσε το 2008 ο Πολυχρόνης Σταματιάδης και στεγάζεται στο ισόγειο της ξενοδοχειακής μονάδας “Perla Marina” σε χώρους συνολικού εμβαδού 300 τ.μ.

Ρόδος Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας Σταματιάδη

Στο μουσείο θα θαυμάσετε ορυκτά και απολιθώματα από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες περιοχές του κόσμου. Ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας της Ρόδου θα δείτε Αζουρίτη, Μαλαχίτη, Ασβεστίτες και Γαληνίτη, από το Λαύριο. Θα δείτε Οψιδιανό και Θείο της Μήλου. Από την Σέριφο θα δείτε Πράσιο, Βαρύτη, Εδενβεργίτη και Γρανάτη. Ενώ ακόμη θα δείτε Σμυρίγλι και Μαργαρίτη από τη Νάξο, όπως και τοπικά ορυκτά της Ρόδου.

Ένα σημαντικό τμήμα της συλλογής του μουσείου αφορά τα απολιθώματα. Έτσι θα δείτε απολιθωμένα δέντρα και φυτά αλλά και απολιθωμένους οργανισμούς όπως Ιππουρίτες από την Βοιωτία, απολιθωμένα ψάρια από την Βραζιλία και Τριλοβίτες από το Μαρόκο, που η ηλικία τους είναι αρκετά εκατομμύρια χρόνια.

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας του Πολυχρόνη Σταματιάδη βρίσκεται επτά (7) χιλιόμετρα από τη πόλη της Ρόδου, στη λεωφόρο Ηρακλειδών 33 στην Ιαλυσό. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22410 90201 και κινητό 6975 595865. Το website του μουσείου είναι το

ΡΟΔΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ