Ρόδος Ιστορία

Η Ρόδος διαθέτει πανάρχαια ιστοριά. Η γεωγραφική της θέση είναι ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στην ανατολή και τη δύση. Σε αυτές εδώ τις ιστοσελίδες του rodosislandinfo.gr θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε πλευρές της ιστορίας της Ρόδου που πιστεύουμε ότι έχουν γενικότερο ενδιαφέρον. Δεν έχουμε την φιλοδοξία να σας παρουσιάσουμε όλη την ιστορία της Ρόδου (η οποία είναι και τεράστια), αλλά μερικές ενδιαφέρουσες στιγμές της.

Ρόδος Ιστορία

Η ιστορία της Ρόδου όπως και όλων σχεδόν των περιοχών της Ελλάδας είναι γεμάτη από πάρα πολλές μυθολογικές αναφορές που πολλές φορές είναι και αντικρουόμενες. Έτσι δεν είναι ξεκάθαρο πως πήρε το όνομα της η Ρόδος. Ένας ενδιαφέρον μύθος συνδέει το όνομα της με τους Τελχίνες που πολλές πηγές τους αναφέρουν ως τους πρώτους κατοίκους του νησιού.

Οι Τελχίνες παράξενα πλάσματα χωρίς χέρια και πόδια αλλά με φτερούγες ξεκίνησαν την μυθολογική τους καριέρα από την Κρήτη ως Κουρήτες (τροφοί του μικρού Δία). Στην συνέχεια μετακομίζουν στη Ρόδο που γιαυτό τον λόγο ονομάζεται και Τελχινίς. Μιας που έχουν αποδείξει την αξία τους ως τροφοί μικρών θεών η Ρέα τους αναθέτει το μεγάλωμα του μικρού Ποσειδώνα και της Καψείρας της κόρης του Ωκεανού. Οι Τελχίνες είχαν μια αδερφή την Αλία από την οποία όταν μεγάλωσε ο Ποσειδώνας απόκτησε έξι γιούς και μια κόρη την Ρόδην που έδωσε το όνομα της στη Ρόδο.

Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου!

Η πόλη της Ρόδου γεννήθηκε στο ΒΑ του νησιού το έτος 408 π.Χ. από την ένωση των τριών πόλεων του νησιού, την Ιαλυσό, την Κάμιρο και την Λίνδο. Στην αρχαία Ρόδο – την κάλλιστην των ελληνίδων πόλεων- όπως την αποκαλούν οι ιστορικοί, υπήρχαν Πρυτανεία, Αγορές, Στοές, Νεώρια, Στάδια, Ωδεία...περισσότερα

ΡΟΔΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ