Ρόδος Φάροι

Οι Παραδοσιακοί Φάροι της Ρόδου

H Ρόδος διαθέτει δύο (2) παραδοσιακούς φάρους οι οποίοι κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα, όταν η Ρόδος ανήκε ακόμη στην οθωμανική αυτοκρατορία. Οι φάροι της Ρόδου κατασκευάστηκαν από την ίδια εταιρεία που κατασκεύαζε φάρους και στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Ο ένας φάρος της Ρόδου βρίσκεται στη πόλη της Ρόδου μέσα στο λιμάνι, ενώ ο άλλος βρίσκεται στη νοτιότερη άκρη του νησιού πάνω στο Πρασονήσι.

Ρόδος Φάροι

Θα είχε ενδιαφέρον να είχε χτιστεί ένας φάρος στη Ρόδο κατά την διάρκεια της ιταλικής κατοχής μιας και αυτή η περίοδος από την άποψη της αρχιτεκτονικής έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του νησιού. Όμως παρόλα τα δημόσια και ιδιωτικά έργα που έκαναν οι ιταλοί στη Ρόδο, μέσα στα σχέδια τους δεν υπήρξε η κατασκευή φάρου.

Οι φάροι της Ρόδου εντάχθηκαν στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1947 όταν τα Δωδεκάνησα ενώθηκαν με την μητέρα πατρίδα. Οι δύο φάροι της Pόδου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση μιας και οι δύο έχουν επισκευαστεί και συντηρηθεί πρόσφατα. Παρόλο που η Ρόδος είναι γεμάτη αξιοθέατα, οι φάροι της αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη. Είναι κρίμα κάποιος να μην τους δώσει την σημασία που αξίζουν, μόνο και μόνο επειδή στη Ρόδο έχει πολλά να δει και να εξερευνήσει.

Φάρος Αγίου Νικολάου - Ρόδος Φάροι

Ο φάρος του Αγίου Νικολάου στη Ρόδο πήρε το όνομα του από το φρούριο του Αγίου Νικολάου πάνω στο οποίο είναι χτισμένος. Ο φάρος χτίστηκε το 1863 από την γαλλική εταιρεία οθωμανικών φάρων. Το ύψος του φάρου είναι έξι μέτρα...περισσότερα

Φάρος Πρασονήσι - Ρόδος Φάροι

Ο Φάρος στο Πρασονήσι της Ρόδου κατασκευάστηκε το 1890 από την Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών Φάρων και βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου. Το ύψος του φάρου είναι δεκατέσσερα (14) μέτρα, ενώ το εστιακό του ύψος...περισσότερα

ΡΟΔΟΣ ΦΑΡΟΙ - ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΦΑΡΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ