Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο)

Αφιέρωμα στα Κάστρα της Ρόδου

Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου που ονομάζεται και Καστέλο, είναι ένα κάστρο μέσα στο κάστρο, στη παλιά πόλη της Ρόδου. Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ήταν το διοικητικό κέντρο των Ιπποτών και η κατοικία του εκάστοτε Μαγίστρου.

Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο) Ρόδος

Το Καστέλο βρίσκεται στη σημερινή εξαιρετική του κατάσταση χάρη στους ιταλούς κατακτητές της Ρόδου που το αναστήλωσαν ή για να είμαστε πιο ακριβείς το ξανάχτισαν με βάση τα αρχικά σχέδια, μιας και κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας είχε σχεδόν καταστραφεί. Στη θέση του παλατιού στην αρχαιότητα, βρίσκονταν η κάτω Ακρόπολη της Ρόδου και ναός αφιερωμένος στο θεό Ήλιο.

Σήμερα το κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου λειτουργεί σαν μουσείο, είναι ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά μνημεία στο κόσμο και φυσικά το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ρόδου. Θα το βρείτε στην παλιά πόλη της Ρόδου στο τέλος του δρόμου των Ιπποτών. Αν και σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης και να βρίσκεστε, εύκολα μπορείτε να το ξεχωρίσετε και να προσανατολιστείτε προς τα εκεί.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και στο άρθρο Το παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων στη Ρόδο ενώ στην Photogallery μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Φωτογραφίες από το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

και

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του παλατιού των Μεγάλων Μαγίστρων της Ρόδου

ΠΑΛΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ (ΚΑΣΤΕΛΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ)